حدیث روز
امام علی (علیه السلام) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ 22 جماد أول 1446 Saturday, 23 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 469 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 11 تعداد دیدگاهها : 2×
بزرگترین مناجات عرفانی در خلوت انس است که دست ما کوتاه از نیل به برکات آن است
۰۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۴
شناسه : 133
27
ورزشی / فوتبال جهان کنسلو در تابستان سال جاری در ازای 65 میلیون یورو از یوونتوس به منچسترسیتی نقل مکان کرد اما در تیم تحت امر پپ گواردیولا مورد توجه قرارنگرفت.وی در فصل جاری در 15 بازی در مسابقات مختلف برای منچسترسیتی بازی کرده که 6 بازی آن در لیگ برتر بوده است.
ارسال توسط :
پ
پ

بسم الله الرحمن الرحیم

تهیه و تنظیم : سمیه شهبازی

مقدمه:

صحیفه سجادیه نمونه کامل قران صاعد است و از بزرگترین مناجات عرفانی در خلوت انس است که دست ما کوتاه از نیل به برکات آن است . کتاب شریفی است که سبک بیان معارف الهیه اصحاب معرفت را چون سبک قران کریم بدون تکلف الفاظ در شیوه دعا و مناجات برای تشنگان معارف الهیه بیان می کند این کتاب مقدس چون قران کریم سفره الهی است که در آن همه گونه نعمت موجود است و هرکس به مقدار اشتهای معنوی خود از آن استفاده می کند.

چکیده:

پاداش و ثواب اعمال انسان براساس خود افعالی است که از انسان در این دنیا نشئت می گیرد برخی بر این نظر هستند که خود افراد صراط مستقیم هستند و خود افراد در قیامت جنت النعیم و روح و رحیان هستند. و حتی اثار اعمال اشخاص بعد از مرگ او باقی و جاری هست. هرشخص به اندازه معصیت خود عذاب می بیند ولی اشخاصی که حسنه ای انجام دادهاند علاوه نشاط خداوند به انان پاداش هم می دهد.

عدالت به معنی هر چیزی را در جای خودش قرار بدهی و از حد اعتدال خارج نشوی . عدالت از نظر فقها یعنی گناه کبیره و صغیره انجام ندهی و از نظر عارفان یعنی معصوم علیه السلام معصومی که جامع تمام اسماء و صفات الهی است اعتدال یعنی صراط امیرالمومنین علی علیه السلام.

متن کامل :

قسمت پایانی فراض ۶ و فراض ۷

انسان چیزی جز علم وعمل خودش نیست کردار توست که در این نشئه چون طبیعت و حجاب است و یروز ظهور پیدا می کند انسان که از این نشئه رحلت می کند همون باطنش ظهور پیدا می کند حقیقت موت انقطاع علی الغیر است به خویشتن خویش می پردازد محدوده جسم نیست

علم و عمل ما با نفس به نحو وجودی با هم هستند متحد هستند …

انجا اندرون هر شخصی برتی خودش بروز ظهور پیدا می کند و انجا است که می گویند با حضرت علی چه سنخیتی داریبسبت یعنی کمالات وجودی امیرالمومنین . چه قدر کسب کردی من اهل بیتی- آن که بلاواسطه فرزندش بود می شود فرزند نوح – فرزند امام می شود جعفر کذاب (لیس من اهلک) نسبت واقعیت ها است. باید به اندرون خود توجه کرد به چینش ساختاری وجودی .

در دنیا ما روح و بدن داریم در قیامت بدن قیامتی داریم انجا ساختار روحانی انچه می اموزیم و ساختار جسمانی ما کارهای که اینجا انجام می دهیم . علم وعمل دو جوهر است. مگر اینکه خداوند به انسان توفیق دهد که در خود اینها را پیدا کند. وقتی می گویی اللهم رزقنا توفیق طاعه : انچه می شود که شخصیت وجودی خود می سازیم انچه که انسان مشاهده می کند جز افعال و صور افعال و ملکات او نیست .

ارزش کار شما برای شماست ارزش زحمت تحصیل شما برای خودت است درس خواندی عالم تر شدی این فضیلت دوران تحصیل برای خودتان است . خودم برای خودم باقی می مانم . هم فیها خالدون ساختار وجودی انسان است شخصیت و ساختار وجودی خود را خودمان می سازیم. یوم تبلی سرائر : ساختار وجودی او با امام صادق است مسیر صراط المستقیم ، هر چقدر بیشتر در این راه باشد خود را بیشتر به امام صادق نزدیکتر می کند. در مکتب  امام صادق حجب  ریا کند می شود تبلی سرائر …

امام زین العابدین علیه السلام موفور ثواب اجر ثواب است . دوام نعمت لهم درجات و هم درجات امده است کما اینکه عده ای بر صراط مستقیم و عده ای خود صراط مستقیم است یعنی خود اقا خط کش است. خود شخص ریحان و جنت النعیم است. نه فی جنات نعیم .

امام فرمودند : او محذور عقابه… محذور بر حذر داشتن ترساندن عقاب از عقوب از عقب در مقابل پشت سر . در پی عمل عامل است.

تعقیب نماز : نشستن بعد نماز جهت دعا کردن است. در قران مجید : پیامبر افعال انسانها اعم از حسنات و سیئات است. دنیا و عقاب انکه از ریشه عقاب است در مواردی از قران عقب به معنای احساس خطر است اعلموا شدید العقاب … به معنی تحذیر است.

انبیاء ۲۳: … لیجزی الذین اساو انما عملوا و لیجزی الذین احسنوا بالحسنی…

بدی ها را به همان مقدار که عمل کردند ( موفور ثواب : به وفور فراوانی عقاب محذور در ایه قران مکرر آمده است حسنات مضائف می شود سیئات به همان مقدار است عذاب را کسی نمی افزاید . لدینا مزید : از خودش عنایت می کند فراوان برای محسنین است ازدیار ثواب ازعان پروردگار است که در برزخ آن را می پروراند . اما سیئات به مقدار خود سیئه است .

هرکس یک حسنه بنا نهاد ؛ سنت رواج دارد . این سنت تا زمانی که باقی است نامه اعمال بسته نشده؛ رسول اکرم : انسان که می میرد نامه اعمال بسته شده مگر از سه گروه صدقه جاریه مسجد ساخته … تا زمانی که از ان استفاده می کنند آن حسنات جاریه است برای او می نویسند . علم : درسی گفته مردم از ان بهره می برند تا زمانی که برقرار نامه اعمال بسته شده است. که تکامل برزخی است درباب حسنات .

ولد صالحا یولد: برای والد دعا کند چون سخن بیان امتنان است.

بذر درونی خودت شکوفا می شود ولی این آثار اعمال ماست بنابراین هرکس نیت عمل خیر کند ثواب بر او می نویسند ولی اگر کسی سیئه کند برای او سیئه نمی شود چون کاری نکرده اگر ساختار وجودی شده چون حسد . مثلا دزدی کند در جایی (فکر کرده) گناهی نکرده نیت کرده همین انگیزه درونی او تیره کرده است این را چه جبران می کند نیت ریا حسد انگیزه در درون او شخصیت او را تیره کرده . رویکرد ظلمت و شیطانی کرده از درون جان خودش تیره گی ایجاد کرد. موفور ثواب و محذور عقاب این است پروریدن جان انسان بخشی می شود و تکامل برزخی هم بخشی می شود.

برای این خلائق عمر معینی قرار داد. تا به جزاء اعمال انان برسد. ایه ۳۱ سوره نجم .

منتظر باشید چیزی از بین نمی رود به حسابتان خواهند رسید  دو گونه بیان امده: هرکس کاری کرده به سزای اعمالش می رسد. فمن یعمل مثقال خیر یره و … منظور از جزاء : مثل اینکه در جای کار کند و مزد بگیرد یا در انجا بگویند هر کاری کردی برای خودت . در تلاش انسان تاثیر دارد .

مثل ماه مبارک رمضان که هر کس یک ایه بخواند بمثل کل قران است. یا حی علی خیر العمل که در روایت امده است بهترین عمل ولایت علی بن ابی طالب است.

فمن مثقال خیر یره : خود عمل می بیند نه جزاء عمل را. برخی تعبیر می کنند( عرفا) ساختار وجودی تو صداقت و …

در این نشئه زحمت می خواهد که چشم برزخی باز شود ولی در انجا چشم باز است و ابتدا خود خودت را می بینی که روح و ریحان هستی یا جنه النعیم یا جهیم هستی. تفضل الهی است که در مقام سیئات خود را نشان می دهند خود عمل می شوی اما اگر حسنات داشته باشی برتر از ان می شوی . عمل احسن احساس نشاط دارد ولی عمل سیئه احساس بد دارد (عذاب وجدان), در اعمل احسن جزاء و پاداش داری جهنم را اضافه نمی کنیم ولی بهشت را اضافه می کنیم . در قیامت عذاب و معصیت را به قدر معصیت می بینی ولی در اعمال حسنه علاوه بر نشاط جایزه هم دارد ( لدینا هم یشعرون و … )

برای عرف عموم بما کنتم تعملون ( در مقابل کاری که کردی)

برای خواص ما کنتم تعملون( همین که انجام دادی می بینی)

انما هی اعمالکم ردت علیه     این همان اعمال شماست که بسوی شما بر می گردد

جزاء وفاقا ( اعمال شما برفق جزاء شما )

بر حسب قاعده عاقل و معقول ( به مدت عمرش که خودش ساخته است روح و ریحان و… می بیند)

عدلا منه تقدست اسماو ه و تظاهرت الاوه ( لا یسئل عما یفعل و هم یسالون) انبیاء ۲۳

عدل حد کمال است حقیقت عدل آن است که هر چیزی در جای خودش باشد مراد همال اعتدال و پرهیز از افراط و تفریط است میانه روی

عدل در مقابل جور ستم و حد وسط افراط و تفریط

نسبت به خدا : خدا عادل  افعال الهی بر اساس اعمال و رفتار الهی حکمت و نظام احسن

مجمع البحرین تریهی ( از نوادگان حبیب مظاهر )  عدل در لغت تساوی بین شیء و به اضافه و  وصف چیز دیگری است . عدل از اسماء الهی و عادل کسی که هر چیز در جای خودش قرار دهد .

عدل با تساوی فرق دارد: عدل دقیق تر از تساوی  یعنی برابر معیار,  هرکس به حق خود برسد حقوق برابر یک زمان معیار دارد که براساسی تنظیم شده حقوق برابر یعنی زن و مردی به بازار بروند هر دو لباس نیاز دارند در اینجا برابری چیست؟ برابری عدالت و مساوات هر چیزی در جای خود قرار گیرد. رسول اکرم در خانه دخترش تقسیم کار کردند . کار منزل مال فاطمه الزهرا (س) و کار بیرون برای حضرت علی علیه السلام اینجا فاطمه زهرا بگوید من نفقه می خواهم .

بزرگترین ظلم در خصوص خانواده تساوی حقوق به احتضار کشاندن است نه واقع عدالتی که قران فرمود: مرد و زن به خواص جسمی ساخته شده اند که هر کدام برای  ان خوب است . از وظایف خود کم نگذارید این یعنی عدل .

رئوس اعمال عبادی ما: فضائل و اخلاق انسانی ؛ مبادی اعمال حسنات : شجاعت ، عفت ، حکمت، مجموع انها می شود عدالت . مقابل آن خروج از حد اعتدال می شود جور .

از عدالت به صراط مستقیم هم تابیر می شود انسان خلیفه الله و قادر به عدالت

عدالت فقهی: گناه کبیره و صغیره نکند.

عدالت عرفان : عادل یعنی معصوم ، جامع تمام اسماء و صفات الهی به حد اعتدال  الصراط علی بن ابی طالب و انبیاء . جور عقاب جهیم است . منشاء خلاص از جهیم عدالت است .

خلو از ان دو است عدالت (صراط) از شمشیر هم تیزتر است. صراط دو وجه دارد: از موباریک تر و از شمشیر تیز تر.

جزاء اعمال انسان ها را به عدالت نسبت داده است . خدا جزاء عادلانه می دهد ( در دعای دهم صحیفه سجادیه) اگر گناه مارا ببخشی به فضل وست اگر بخواهی عذاب کنی به عدالت تواست خدا به کسی ظلم نمی کند تفضلی از سوی خداست که ساختار وجودی ما است. همان جزاء از درون ماست عفو انتقام هم نار الله الموقده علی الفعده : از ذرون باطن انسان است. همان طور که بهشت از درون ماست .

از امام علی علیه السلام سوال شد صفا و جود  بخشش بهتر یا عدل ؟ امام فرمود : عدل یعنی هر چیز در جای خود گذاشتن و جور یعنی چیزی از جای خود برداشتن و جای دیگر گذاشتن . عادل سیاست گذاری عامی است و جود بر تعداد خاص است عدل بهتر از جود مردم نسبت به جود جدی تر می شوند . عدل به زندگی انسان سرو سامان می دهد و توبه از درون توست. سپس فرمود : عدل اشرف و بهتر از ظلم و ستم و بهتر از جود وسخا است . عدل حق کسی را از بین نمی برد.

ی آبی‌های آسمانی شهر منچستر را قرض بگیرند.

تیم مونیخی امیدوار است با جذب این بازیکن، امکان بیشتری به یوشوا کیمیش، ستاره تکنیکی و ملی‌پوش خود برای حضور در خط میانی دهد.

کنسلو در تابستان سال جاری در ازای ۶۵ میلیون یورو از یوونتوس به منچسترسیتی نقل مکان کرد اما در تیم تحت امر پپ گواردیولا مورد توجه قرارنگرفت.وی در فصل جاری در ۱۵ بازی در مسابقات مختلف برای منچسترسیتی بازی کرده که ۶ بازی آن در لیگ برتر بوده است.

علاقه بایرنی‌ها به مدافع پرتغالی و ۲۵ ساله مورد تازه‌ای نیست.

زیرا در تابستان رسانه های ایتالیایی گزارش کردند که کنسلو در کانون توجه تیم قهرمان آلمان قرار گرفت. کنسلو در تابستان سال جاری در ازای ۶۵ میلیون یورو از یوونتوس به منچسترسیتی نقل مکان کرد اما در تیم تحت امر پپ گواردیولا مورد توجه قرارنگرفت.وی در فصل جاری در ۱۵ بازی در مسابقات مختلف برای منچسترسیتی بازی کرده که ۶ بازی آن در لیگ برتر بوده است.

علاقه بایرنی‌ها به مدافع پرتغالی و ۲۵ ساله مورد تازه‌ای نیست.زیرا در تابستان رسانه های ایتالیایی گزارش کردند که کنسلو در کانون توجه تیم قهرمان آلمان قرار گرفت.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.